Magazijn

Pièces détachées

De Simca Automobiel Club Nederland heeft een uitgebreid nieuw onderdelenmagazijn. Het oppervlak bedraagt ongeveer 150 m² met stellingen vol onderdelen. Uiteraard zijn wij daar in het bezit van alle onderdeelboeken en beschikken over microfiches van alle modellen. Tevens hebben wij een microfichelezer. Van diverse onderdeelboeken en werkplaatshandboeken hebben wij meerdere exemplaren en deze kunnen dan ook in het magazijn aangeschaft worden.

Openingstijden

Iedere eerste zaterdag van de maand geopend

Het magazijn is iedere eerste zaterdag van de maand voor verkoop geopend tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Alleen in de maand januari is het de tweede zaterdag van de maand, dit in verband met de feestdagen. In het magazijn staat de koffie altijd voor u klaar en om alleen eens kennis te maken met de medewerkers of eens een blik op onze voorraden te werpen bent u natuurlijk ook van harte welkom. Omdat we het magazijn runnen met vrijwilligers is het verstandig om voorafgaand aan een bezoek eerst even contact op te nemen of het magazijn daadwerkelijk open is.

Datum

Tijd

Extra informatie

Zaterdag 2 maart 2024

10.00 uur – 14.00 uur

Geopend tot 14:00 uur ivm Magazijn team vergadering.

Zaterdag 6 april 2024

10.00 uur – 15.00 uur

Geopend

Zaterdag 4 mei 2024

10.00 uur – 15:00 uur

Geopend

*Is dit nummer bezet dan wordt u automatisch doorgeschakeld. Dit nummer kunt u voor vragen ook bellen tijdens de openingstijden van het magazijn. De dienstdoende magazijnmedewerker zal u dan te woord staan.

**Geef hierbij je lidmaatschapsnummer aan in de mail. Je vind deze op de adresdrager van de Simcarama.

Vrijwilligers

Het magazijn wordt volledig gerund door vrijwilligers van de club. Zij verzorgen zowel de inkoop als verkoop. Natuurlijk gaat er veel tijd zitten in het indelen van het magazijn en het sorteren van de onderdelen. De meeste magazijnmedewerkers kennen alle ins en outs van de Simca- en Talbotmodellen en kunnen je dan ook met raad en daad over de uit te voeren reparatie terzijde staan.

Nieuw & gebruikt

De meeste onderdelen in het magazijn zijn nieuw maar ook gebruikte onderdelen zijn in het magazijn verkrijgbaar. Deze onderdelen zijn door donatie of door aankoop bij oud-dealers en groothandels verkregen. Ook leden doneren soms hun overtollige onderdelen aan het magazijn maar dit kan alleen in goed overleg plaatsvinden. De onderdelen worden alleen verkocht aan leden van onze club. Hier kan alleen in speciale gevallen van afgeweken worden en dit is ter beoordeling aan onze magazijnmedewerkers. De aankopen dienen altijd contant voldaan te worden en pinnen of op rekening kopen is dus niet mogelijk.

Service-onderdelen

Ook voor eenvoudige service-onderdelen zoals lucht en oliefilters bent u in ons magazijn van harte welkom. Ook voor speciale onderdelen zoals synchromeshringen, versnellingsbaktandwielen, plaatwerkdelen en alles dat zich daar tussen bevindt bent u bij ons aan het juiste adres.

Simcarama

Belangrijke en interessante zaken aangaande het magazijn kunt u regelmatig terugvinden in de Simcarama.

Neem je oude onderdeel mee

Omdat veel onderdelen niet meer in de originele verpakking zitten of omdat het onderdeelnummer soms niet goed meer te lezen is is het altijd verstandig om het oude onderdeel mee te nemen naar het magazijn. Kunt u het oude onderdeel niet meenemen, maak er dan duidelijke foto’s van en noteer zoveel mogelijk gegevens van de auto en kenmerken van het onderdeel.

Simca kocht ook onderdelen in bij diverse toeleveranciers en monteerde die vaak door elkaar. Zeker bij elektrische onderdelen is het van groot belang de gegevens mee te nemen. Enkele toegepaste merken zijn: SEV, Marchal, Paris Rhone, Ducellier, Bosch, Valeo en Saturnus. Op de latere Talbot modellen kunnen zelfs enkele Japanse merken voorkomen. Bij hydraulische rem- en koppelingsonderdelen is ook het merk en de diameter vaak van groot belang.

Bestellen voor oude modellen

Van diverse oude modellen zoals de Simca 5, 6, 8, Aronde, Ariane en de 8 cilindermodellen kunnen wij nog diverse onderdelen voor u bestellen. Denk hierbij aan ruitrubbers, portierrubbers, contactpunten, verdelerkappen en remdelen enz.

Geen winst

Het magazijn hoeft overigens geen winst te maken op de verkoop van onderdelen maar het magazijn moet wel haar inkoop en overige kosten zelf dragen. Zeker de huur van het magazijn is een hoge vaste kosten-post. Dient zich een grote partij onderdelen aan of moeten we onderdelen laten maken (denk hierbij aan bijvoorbeeld uitlaten) dan kunnen we een beroep doen op een reservepotje dat de penningmeester onder zijn beheer heeft.

Clubwinkel

De Simca Automobiel Club Nederland heeft ook een clubwinkel die beheerd wordt door de familie Nijenhuis. Met name de dames dragen hierin een geweldig steentje bij en op onze evenementen tref je ze altijd aan met in hun stand onder andere mooie miniaturen en boeken (waaronder diverse instructieboekjes en vraagbaken van diverse Simca-en Talbotmodellen). Ook clubpolo’s, Club truien, stickers voor op de auto en clubbadges voor op een jas of pet zijn bij hen verkrijgbaar. Dit alles tegen interessante prijzen. Neem ook daar eens een kijkje. Naast de aanwezigheid op evenementen is de clubwinkel ook voortaan in het nieuwe magazijn aanwezig.