Bestuur

Klik op een foto voor meer informatie

Dagelijkse bestuur

Christian Rooyakkersv2

Christian Rooyakkers

Voorzitter (SACN site)

Hans Feenstra

Secretaris (Simcatheek, & Ledenadministratie)

Ton Vreugdenhil

Penningmeester

Dries Tuinhof

Bestuurslid PR

Frits Postema

Bestuurslid Evenementen

Hans de Putter

Evenementen Team

Martin Nijenhuis

Bestuurslid Magazijn

Hein Risselada

Evenementen Team

Hans Hoogervorst

Bestuurslid Redactie

Redactie

Maurits Geuze

Redactie & Kentekenregister

Magazijn team

Martin Nijenhuis

Magazijn Meester

Ben Heijster

Magazijn Logistiek, Administratie magazijn

Clubwinkel

Lisa Nijenhuis

Clubwinkel

Bekijk hier het historisch overzicht van het bestuur en het Huishoudelijk Regelement van de SACN:

Christian Rooyakkers

Voorzitter & magazijn team
Mijn naam is Christian Rooyakkers. In de zomer van 2012 ben ik de trotse eigenaar geworden van een praktisch nieuwe Talbot Matra Rancho Découvrable. Ruim een jaar later heb ik van een clublid een volledige gerestaureerde Talbot Matra Rancho Gran Raid overgenomen. Als kleine jongen wilde ik altijd dat mijn vader een Rancho kocht. Uit praktische overweging heeft mijn vader alleen maar een aantal Simca 1000, 1100, en Horizon’s gereden. Al een paar jaar ben ik lid van de Simca Automobiel Club Nederland. De Simca Automobiel Club Nederland is club met enthousiaste Simca en Talbot liefhebbers die het merk een warm hart toedragen. Als voorzitter hoop ik een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van dit mooie Franse merk.

Hans Feenstra

Secretaris & redactie

Het is al vele jaren geleden dat ik in aanraking kwam met het merk SIMCA. Het was 1968 en zocht een garage waar ik als beginnend monteur kon werken.

Het werd garage Haulo, een SIMCA garage in Sint Maarten, een klein dorpje in de nabijheid van de stad Schagen, waar ik toen woonde. Het was de tijd dat de Aronde op zijn eind liep en de 1000 een verkoop succes was en later de 1100 en 1301/1501 serie en de 1200s en niet te vergeten de Horizon.
Van de ervaring als Simca monteur heb ik nog steeds veel plezier in mijn hobby.

Ik ben lid geworden van de club na het enthousiaste verhaal van mijn latere vriend Johan Wiebing. Johan kwam onze 1100 GLX bekijken die te koop stond, maar ter plekke besloot ik om lid te worden en is de 1100 nog steeds in mijn bezit.

In 2002 ben ik gevraagd om als evenementen West coördinator ritten uit te zetten. Daarnaast heb ik de club bibliotheek opgezet en ben er nog steeds heel druk mee om alles wat maar naar Simca Talbot en Matra verwijst in te lijven in de Simcatheek. Niet alleen boeken, folders, testrapporten, foto’s, maar ook films bewaren we hier voor het nageslacht.

Na jaren evenementen West te hebben gedaan wilde ik een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden in het dagelijkse bestuur als Secretaris en hoop dat nog vele jaren te mogen doen voor deze gezellige club.

Ton Vreugdenhil

Penningmeester

Binnenkort zal Ton zich via deze pop-up persoonlijk voorstellen.

Dries Tuinhof

Bestuurslid

Mijn vader reed altijd Simca doordat zijn neef dealer was. Mijn eerste auto in 1980 was dan ook een 1301 uit 1975, daarna nog 3 Simca/Talbot Matra’s gehad als daily driver. Uuuuren folders verslonden. Destijds al lid van de Simca Sports Club. Tot in 1996 de Murena te onpraktisch bleek voor een gezin. In 2010 weer begonnen te verzamelen waarbij alle auto’s uit het verleden teruggehaald zijn. Verbazingwekkend is hoe veel mooie auto’s er nog zijn terwijl ze destijds heel snel afgeschreven zijn.

Frits Postema

Bestuurslid

Mijn naam is Frits Postema en ben samen met mijn vrouw Yvonne, dochter Anique en zoon Freek woonachtig in De Krim (OV). Door een goede vriend van mij, Hans de Putter, tevens mede evenementencommissielid regio Noord/Oost kwam ik destijds in aanraking met het merk SIMCA. Mijn eerste kampeerweekend van S.A.C.N. was in Groesbeek 1992. Daar leerde ik de mensen kennen die al besmet waren met het Simca virus. Ik was toen nog lid van DAF Club Nederland, mijn eerste hobby auto was namelijk geen Simca maar een DAF 33. Tijdens mijn tweede kampeerweekend in 1993 in Elp ben ik lid geworden van de gezelligste oudijzerclub van Nederland, Simca Automobiel Club Nederland. Daarna was ik snel DAF af. In 1995 zijn Yvonne en ik getrouwd en onze trouwauto was de… SIMCA RALLYE 2 van 1977, met als chauffeur Hans. Ook heb ik Hans en Greetje mogen chauffeuren in zijn SIMCA 1301 SPECIAL van 1975 tijdens hun trouwdag in 1995. Inmiddels hebben we al heel veel evenementen van onze gezellige club mogen bezoeken, nationaal en internationaal. Door de jaren heen hebben al heel wat Simca’s en Talbot’s de revue gepasseerd. Momenteel staan er 3 in de schuur, Simca Rallye 2, Talbot Matra Rancho en een Talbot Samba Cabriolet.

Hans de Putter

Bestuurslid

Martin Nijenhuis

Bestuurslid & magazijn team

Hein Risselada

Bestuurslid & magazijn team

In 1966 kocht mijn oudste broer een gebruikte Simca 1000 met kenteken MM-33-73. Als 15 jarige vond ik dat toen een leuke auto. Toen ik in 2007 in Wijchen een oldtimerevenement bezocht werd ik aangestoken door het oldtimer-virus en ben gaan speuren op Marktplaats. In Cuyck werd een Simca 1000 van 1965 met origineel Nederlands kenteken aangeboden en ik was gelijk verkocht. (de Simca dus ook). Als oud-ATS-er (student aan de Auto-Technische School in Apeldoorn) waren we gewend om in de jaren 70 te sleutelen aan dergelijke auto’s (Simca-Rallye, NSU-1000TT of Fiat Abarth, etc.) En sleutelen is net als fietsen: je verleert het nooit en ik mag het graag doen, mits het niet te lang duurt. Toen mij werd gevraagd de vacature als commissielid Evenementen-Zuid te gaan waarnemen heb ik direct ja gezegd.

Hans Hoogervorst

Bestuurslid
Waar en hoe de voorliefde voor Simca is ontstaan weet ik niet precies. Was het de Simca 1100 GLS die onze buren in 1969 hadden en die ik als kleuter mooier vond dan onze Citroën Dyane of was het toch mijn eigen eerste auto: een Simca 1100 LX? Wat ik wel weet is nadat ik als student jarenlang enthousiast een Simca 1308 GT gereden heb. Naderhand maakte ik in 1997 kennis met de Simcaclub en toen is het enthousiasme weer aangewakkerd met als resultaat dat ik weer een Simca kocht. Het resulteerde ook dat ik begon te schrijven over Simca’s en in 1998 als een van de eersten een website maakte over Simca’s en de Simcaclub. Hierna volgde een periode als hoofdredacteur van het clubblad Simcarama. Nu jaren later maak ik samen met twee andere enthousiaste clubleden de Simcarama. We staan er elke keer weer versteld van welke leuke verhalen en foto’s we binnenkrijgen. De Simcarama is een belangrijk medium voor de clubleden.

Maurits Geuze

Redactie

Wesley Rolefes

Redactie

Henk Liebregts

Magazijn team
Ik ben Henk Liebregts. Ben getrouwd met Petra en vader van 4 dochters en bonusvader van 4 bonuszoons. Met ons gezin wonen we in Someren Heide. Als kind was ik al dol op auto’s, vanaf mijn 16e al in het bezit van Simca’s. diverse Simca’s 1000, 1100, 1301, 1501, Solara en Arondes gehad in allerlei uitvoeringen en staat van onderhoud. Aanvankelijk omdat dat was wat ik kon betalen destijds. Later omdat ik het erg leuke auto’s vond. Momenteel heb ik een 1100 uit 1969 en een Aronde Montlhéry uit 1961. Sinds 1993 ben ik lid van S.A.C.N. en vanaf begin 2019 lid van het magazijnteam van deze gezellige club.

Piet van Veldhoven

Magazijn team

Ben Heijster

Magazijn team

Ik ben Ben Heijster, geboren in Schiedam waar ook Simca Nederland begonnen is. In de jaren zestig van de vorige eeuw verzorgde mijn Pa bij van Gend & Loos de douane-aangifte voor de in te klaren Simca-onderdelen. In 1972 ben ik zelf als analist-programmeur op de CTI-afdeling van Chrysler Nederland gaan werken. In dat ICT-team hield ik me voornamelijk bezig met het opzetten van de automatisering van de afdelingen Pièces Détachées en Après Ventes. Voor de onderdelen betrof dat de magazijn-administratie en de distributie waaronder ook het Audop-systeem voor de dealers. Voor Après Ventes betekende dat het registreren en rapporteren over garantie-claims. Vooral héél veel flex-uitlaatpijpen, aandrijfassen en plaatwerk met bruine uitslag. In het begin gebruikte ik daarvoor een paar keer per week de computer van Chrysler België in Nivelles onder Brussel. Voor de ritten daar naar toe heb ik heel wat Simca, Sunbeam en Chrysler-modellen mogen beproeven dikwijls ook om een beetje los te rijden voor een autotest. Bijna 50-jaar later houd ik me nu in het magazijn-team van de Simca-club bezig met het voor iedereen vindbaar maken van de vele onderdelen. Geen rit van bijna 400km om een lijstje uit te printen maar gewoon even op de telefoon kijken waar iets te vinden is ! Zelf heb ik een Matra M530 uit 1972, toevallig op kenteken gezet op mijn eerste werkdag bij Chrysler Nederland!

Lisa Nijenhuis

Clubwinkel