Huisregels

Huisregels, algemene gang van zaken, mededelingen, tips, op- en aanmerkingen voor het gebruik van het Simcaforum en zaken die alle geïnteresseerden van het merk Simca en betreffen.

Moderator: Paul1100

Huisregels

Berichtdoor Matrancho » 01 feb 2012 17:30

Beste bezoeker,

Over Simca, Chrysler France, Matra en Talbot is veel te zeggen. Het Internet biedt ons een unieke gelegenheid om erover te praten en te discussiëren. Discussies die in een volwassen en serene sfeer dienen te verlopen.
De Simca Automobiel Club Nederland probeert een laagdrempelig medium te vormen, waarin eenieder met affiniteit voor Simca's in de breedste zin van het woord terecht kan om met 'gelijkgestemden' in contact te komen, waar men elkaar in geval van problemen een helpende hand kan bieden of waar men juist een oplossing voor een probleem kan vinden.

Om zowel nu als in de toekomst een goede werking te garanderen, zijn er een paar simpele (en logische) huisregels nodig:


1. Grof taalgebruik, discriminerende opmerkingen, uitingen van pornografische/erotische aard alsmede politiek of geloofs- gerichte uitingen zijn niet toegestaan.
2. Schelden, beledigen en/of op de man spelen is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan onrust te stoken of sfeerverpestend te posten. Behandel anderen met respect!
3. Het plaatsen van privé-informatie, privé-correspondentie of iemands beeltenis zonder toestemming van de betreffende persoon is niet toegestaan.
4. Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
5. Het aanbieden van producten of diensten die verboden zijn bij de Nederlandse wet is niet toegestaan, denk aan bijv. illegale software. Commerciële posts zijn niet toegestaan, tenzij hier advertentiekosten voor voldaan zijn.
6. Overweeg alvorens een post te plaatsen. Onderzoek je vraag. Tracht uit te zoeken of je vraag eerder niet gesteld/beantwoord is. Het is de bedoeling een bepaald onderwerp slechts in 1 topic te posten, meerdere topics aangaande eenzelfde onderwerp worden desnoods verwijderd. Wees ook steeds duidelijk in het plaatsen van vragen of geven van antwoorden. Plaats enkel berichten waar de groep in zijn geheel iets aan heeft. Nutteloze berichten zorgen alleen maar voor een extra belasting van het forum (flooding).
Neem de moeite om eerst eens rond te kijken in het forum zodat je geen herhaling van een eerdere discussie veroorzaakt. Gebruik de 'ZOEK'-functie!
7. Dit is een Simca-site, dus alleen inhoudelijke discussies over Simca-gerelateerde zaken. In het topic 'Overige' is eventueel ruimte voor andere onderwerpen.
8. Geef een nieuw topic een duidelijke titel, die de inhoud goed weergeeft.
9. U mag onder slechts één naam actief zijn op het forum, het gebruik van meerdere (valse) identiteiten is niet toegestaan.
10. Het is mogelijk om foto's in een post op te nemen. Deze mogen echter maximaal 800*600 bedragen.
Posts of zelfs volledige threads (= een reeks posts) die indruisen tegen bovenstaande regels kunnen door de moderators verwijderd worden.
11. Het is toegestaan een onderschrift in je profiel op te nemen, welke in elke post zichtbaar kan zijn.
Let er echter op dat deze niet als storend over mag komen (felle kleuren, animaties, grootte, etc.) en geen commerciële links mag bevatten, tenzij hier advertentiekosten voor voldaan zijn.
12. Het gebruik van een avatar in je profiel is toegestaan mits deze Simca-gerelateerd is en voldoet aan dezelfde regels als het posten van een bericht.
13. U dient instructies gegeven door de beheerder of de moderators op te volgen.
14. De eerste 5 berichten worden door de moderator goedgekeurd voordat de berichten daadwerkelijk online zichtbaar zijn, zodat de moderator eerst kan beoordelen of een bericht gewenst is danwel ongewenst en op deze wijze Spam kan tegengaan.

Wanneer niet aan bovenstaande regels word voldaan, kan dat voor de overtreder resulteren in het ontzeggen van de schrijftoegang op het forum. Bovendien kunnen bijdragen worden gewijzigd of verwijderd.
Posters zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor de uitspraken en mededelingen in de door hun gedane posts en deze hoeven dan ook niet altijd door de Simca Automobiel Club Nederland gedeeld te worden.


Ritten/meetings/evenementen

Wat ritten, meetings en evenementen betreft georganiseerd door organisaties, clubs of individuen houden wij er de volgende policy op na:

Alle posts die hier op het Simcaforum worden geplaatst zijn de standpunten van de organiserende organisaties, clubs of individuen en hoeft niet altijd door de Simca Automobiel Club Nederland gedeeld te worden.
Eenieder is vrij ritten/meetings te organiseren en hiervoor eventueel een vergoeding te vragen. Indien echter gebruik wenst gemaakt te worden van de naam Simca Automobiel Club Nederland moet dit vooraf kenbaar gemaakt worden aan de moderators of site-admin.

Gedrag van Simcaforumers op voornoemde die de goede naam van de Simca Automobiel Club Nederland kunnen schaden kunnen hierop afgerekend worden op het forum in de vorm van verbanning. Wellicht onnodig te melden dat de gedragsregels en omgangsvormen op het forum ook gelden tijdens Simca Automobiel Club Nederland- gerelateerde ritten, meetings en evenementen. Houdt je bovenal in alle gevallen aan de verkeersregels/-wetten en aanwijzingen van de organisatie, zodat iedereen samen kan blijven genieten van onze fantastische hobby.


Adverteren op het Simcaforum.

Gebruikers die Simca gerelateerde waar aanbieden, mits op niet-commerciële basis mogen gratis van het Simcaforum gebruik maken om hun spullen te verkopen indien zij een minimum aantal van 20 posts bijgedragen hebben aan het forum. Gebruikers die hier niet aan voldoen zullen hierop gewezen worden waarna zij kunnen kiezen tussen verwijderen van de advertentie of het advertentietarief van €3,50 per maand voldoen.

Commerciële aanbieders van Simca gerelateerde waar of -zaken dienen zich vooraf te melden via secretaris@simcaclub.com waarna hen de mogelijkheden voor het plaatsen van links, banners en/of advertenties en de tarieven overlegd kan worden.


De beheerders van het Simcaforum doen hun uiterste best om zoveel mogelijk berichten inhoudelijk te controleren. Toch kan het gebeuren dat een bericht ontsnapt aan onze aandacht of niet snel genoeg bekeken wordt. In dat geval kun je ons altijd waarschuwen. Opmerkingen ivm het Simcaforum kunnen altijd kenbaar worden gemaakt aan de moderators of site-admin.

Laat ons samen ons best doen om dit forum volwassen, opvoedend, aangenaam, maar bovenal gezellig te houden!

Hartelijk dank en veel plezier!

Simca Automobiel Club Nederland
Avatar gebruiker
Matrancho
Beheerder
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 18 dec 2011 00:43

Keer terug naar ALGEMEEN

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron