Simca Automobiel Club Nederland
Simcat
 
 

nieuws.png

Hier is het allerlaatste nieuws over Simca's en de Simca Automobiel Club Nederland te lezen.

 


Bericht van en voor Matra liefhebber

Beste Matra-liefhebber,

Op 7 september 1969 behaalde Jackie Stewart op Monza de eerste plaats met de Matra MS80 van het Matra-International team. Daarmee werd hij Wereldkampioen Formule 1 en werd Matra Wereldkampioen bij de constructeurs.

Dit jaar is dat dus 50 jaar geleden. Het herdenken van die gebeurtenis lijkt ons een goede gelegenheid om een bijeenkomst met Matra liefhebbers te organiseren.

Dat zal gebeuren op zondag 3 november bij/in het Louwman Museum, Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag. Het museum is van 10 tot 5 geopend, dus u kunt op het door u gewenste tijdstip het Louwman Museum in.

Degene die het Louwman Museum al vaker heeft bezocht, vindt het vast geen straf om er nogmaals rond te kijken. Degene die dit non-plus-ultra automuseum nog niet heeft bezocht, zal niet teleurgesteld worden. Op de website https://www.louwmanmuseum.nl/ wordt getoond wat er allemaal in het

museum te zien en te beleven is, ook voor uw gezinsleden.

Komt u met uw Matra, dan mag deze kosteloos geparkeerd worden op het voorplein bij de hoofdingang. Deze is met de Matra te bereiken door (voorzichtig) over het voetpad voor het museum langs te rijden. Auto’s van andere merken kunt u ergens anders parkeren, eventueel in de parkeergarage (niet kosteloos) onder het museum.

De Matra bijeenkomst kost u niet meer dan het standaard entreekaartje van het museum. Meld graag bij de kassa dat u voor Matra komt, want:
- Louwman wil graag weten hoeveel extra bezoekers ze voor deze bijeenkomst hebben ontvangen. Indien er voldoende Matra liefhebbers komen, dan stelthet Louwman Museum ons hun Theater kosteloos ter beschikking.
- U wilt misschien eerst het museum in, daarna bij de andere Matra’s op het voorplein kijken en vervolgens weer naar binnen om het programma binnen bij te wonen. We zijn nog met Louwman in gesprek hoe u zorgeloos het museum kunt uit- en inlopen, bijvoorbeeld door een stempeltje op uw kaartje.

Matra50 organiseert het volgende programma:

13:00 ontvangst op het voorplein
14.00 welkomstwoord in het Theater
14:05 lezing “Matra historie” door Ignatius de Bakker
14:30 lezing “Matra in de Formule 1” door Kees van de Grint
15:00 vertoning Matra (race) films
16:00 einde programma

 

Voor en na de het programma is er natuurlijk voldoende gelegenheid om over Matra te praten, in het museum en op het voorplein bij de Matra’s.

Binnenkort is onze website www.matra50.com ook weer operationeel. Kijk vlak voor vertrek naar Louwman nog even op die website, voor het geval er onverhoopt iets bijzonders is.

Natuurlijk kenen wij niet alle Matra-liefhebbers in Nederland en Vlaanderen. Stuur daarom deze mail svp door naar de Matra-liefhebbers die u kent. Het is voor hen waarschijnlijk beter om dubbel uitgenodigd te worden, dan om achteraf te horen dat ze iets gemist hebben.

Wij hopen op zondag 3 november een grote hoeveelheid Matra-liefhebbers te mogen ontvangen.

Om te peilen of er voldoende belangstelling is voor deze bijeenkomst, verzoeken we u om ons (vrijblijvend) te mailen ( info@matra50.com) en te melden met hoeveel personen u denkt te komen.

 

Met vriendelijke groet,

Matra50

Ignatius de Bakker
Kees van de Grint
Andre Kout
Robi Rizvic
Stephan Ruitenburg
Jan Bak

 

PS1. Matra50 is geen club en heeft ook geen relatie met enige club.
PS2. Matra50 is dezelfde organisatie (bestaande uit dezelfde personen) die in 2015 het Matra gedeelte van Classic Wings&Wheels heeft georganiseerd.
PS3. Zowel persoonlijk en als organisatie hebben wij geen enkel financieel belang bij het organiseren van dit evenement. Eventuele organisatiekosten worden uit onze huishoudpotten betaald.

 


Bericht van het Magazijn team

Voor vragen over onderdelen kunt u iedere maandagavond bellen tussen
19.00 uur en 23.00 uur naar het nummer 06-11098965
 

We zijn altijd bereikbaar voor bestellingen en vragen via E-mail: magazijn@simcaclub.com

U bent weer van harte welkom op onze reguliere openingsdagen die hoofdzakelijk iedere eerste zaterdag van de maand zijn. Kijk ook even op de pagina van het magazijn. Voor vragen over onderdelen: magazijn@simcaclub.com

Het Magazijn team 


Interessante documentatie

Een complete en leuke site boordevol info over Simca's, Talbot's, Chrysler en Matra's.
Kijk snel naar alle gescande folders, boekjes en ander info over ons merk via deze link

 


 


Ouw Getog markt in Riethoven

UPDATE: Zie hier de foto's van de meeting van 4 augustus

Op zondag 4 augustus a.s. is er weer de Ouw Getog markt in Riethoven. Ook dit jaar is de Daf Club Nederland van 11.00 tot 17.00 uur weer aanwezig met een mooie stand en diverse Daf’s. De DCN organiseert daarnaast samen met de Simca automobiel club Nederland onder meer een toertocht.

Voor nadere informatie of aanmelden voor de toertocht: Harrie Sengers; 06 23400131 of pr@dafclub.nl . Op de dag zelf kan op de clubstand vanaf 10.00 uur ook worden ingeschreven voor de toertocht.

zie ook deze site en deze site

 

 


 

Per 25 mei 2018 gaat de wet AVG (privacyregels) in werking. 

De Simca Automobiel Club Nederland heeft hier ook mee te maken en heeft de volgende privacyregels opgesteld.

Simca Automobiel Club Nederland (SACN) Privacyregels (Huishoudelijk Reglement)

I. Bij aanmelding als lid wordt opgave gedaan van (voor)naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) alsmede telefoonnummer(s) en emailadres. Tevens kan separaat of op een ander moment worden gevraagd naar voertuiggegevens zoals: merk, type, bouwjaar en kenteken; verder te noemen als: voertuiggegevens. De hier genoemde gegevens kunnen gepubliceerd worden in het verenigingsblad na uitdrukkelijke goedkeuring bij aanmelding van het nieuwe lid.

II. Uitsluitend de NAW-gegevens gaan naar degene die belast is met de verzending van de Simcarama, mailings (zie V) en de aanmaak van clubpasjes en tevens naar de penningmeester, die ten behoeve van contributieheffing kan aanvullen met bankgegevens.

III. De voertuiggegevens worden opgenomen in een door de voorzitter en secretaris bijgehouden kentekenbestand (zie verder VII).

IV. Indien er een website - al of niet met een slechts via een toegangscode toegankelijk deel - van de vereniging is, worden daarop door de webbeheerder geen gegevens van leden vermeld, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van het betreffende lid.

V. De SACN kan kiezen of ze haar leden of een deel van haar leden bepaalde soorten berichten (uitnodigingen vergaderingen, uitnodigingen ritten, het clubblad en dergelijke) per post en/of per email te versturen. Bij email zal verzending zodanig geschieden dat de adressen van andere geadresseerden niet kenbaar zijn (via BCC).

VI. Op schriftelijk verzoek van een lid geeft de secretaris c.q. penningmeester c.q. webbeheerder binnen 1 maand, in bijzondere gevallen te verlengen met 2 maanden, een overzicht van de vermeldingen van dat lid in de bij de vereniging aanwezige bestanden. Na het einde van het lidmaatschap worden binnen genoemde uiterste termijn van 3 maanden de vermeldingen verwijderd.

VII. De voertuiggegevens worden opgenomen in een voertuigenbestand dat niet openbaar is en waarin geen algemene inzage mogelijk is. Dit bestand heeft tot doel een overzicht te geven van de voertuigen die in Nederland zijn (geweest) of daarmee een relatie hebben (gehad), en kan gebruikt worden als hulp bij de identificatie van een voertuig. Ook kan dit gebruikt worden om contact te zoeken met de houder/eigenaar van een voertuig indien er nationaal of internationaal blijkt van een specifiek technisch of veiligheidsprobleem bij het betreffende type. Deze gegevens zullen nooit commercieel gebruikt worden.

VIII. Foto’s van (club) evenement: Het kan zijn dat leden en andere belangstellende, uit eigen beweging, naar een evenement komen waar (spontane) sfeer- en detailfoto’s gemaakt worden. Door het evenement te bezoeken gaat de bezoeker akkoord met de het maken van en eventuele publicatie van foto’s.  Deze foto’s kunnen via de fotogalerie zichtbaar zijn voor iedereen. Het kan zijn dat een persoon herkenbaar op een foto staat en geen toestemming heeft gegeven voor publicatie. Deze persoon kan dit melden via secretaris@simcaclub.com waarna de persoon binnen een maand na verzoek onherkenbaar gemaakt zal worden.

 

 

Etoile