Simca Automobiel Club Nederland
Simcat
 
 

nieuws.png

 Hier is het allerlaatste nieuws over Simca's en de Simca Automobiel Club Nederland te lezen.

 

 

 

Afbeeling.png  

La Fête des Limousines:                 

2 september 2018, Fort Isabella,

Vught

   

 

      

 

Tagora.jpg

 Grandeur met een knipoog

 

Zondag 2 september 2018 verzamelen zich op Fort Isabella in Vught enkele honderden Franse prestige-sedans en hun eigenaren. Daarmee staat de zesde editie van La Fête des Limousines voor de deur, het evenement dat in een gezellige en luchtige sfeer de vierdeurs topmodellen van Citroën, Peugeot, Renault en Talbot laat schitteren.

 

Veertien jaar na de eerste editie houdt La Fête des Limousines nog altijd vast aan haar oorspronkelijke doelstelling: aandacht vragen voor de soms ondergewaardeerde grandes routières uit Frankrijk, door een dag te organiseren waarop hun eigenaren extra ervaren iets speciaals te bezitten. De nadruk ligt op de Citroën CX, XM en C6, de Peugeot 505, 604, 605 en 607, de Renault 20, 30, 25, Safrane en Vel Satis en de Talbot Tagora. De organisatie heet echter ook andere Franse limousines welkom, zelfs vooroorlogse, zolang ze maar minimaal vier deuren bezitten en ooit de rol van (semi-)topmodel vervuld hebben. Fort Isabella in Vught biedt ruim voldoende parkeergelegenheid aan de voitures, die daar in een karakteristieke omgeving prachtig opgesteld kunnen worden. Eigenaren mogen rekenen op een gastvrije ontvangst inclusief een fotomoment. Gratis entree geldt voor alle bezoekers. De dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

 

La Fête des Limousines staat vooral voor een Frans getint samenzijn onder het motto ‘joie de vivre’, met hier en daar een ludiek accentje. Dat komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in het Concours dans son Jus en in de Escape Break, een primeur voor 2018. Het evenement geeft ruimte aan standhouders, clubs, een Brocante de Coffre (kofferbakverkoop) en bourgondische catering. Kinderen zullen zich vermaken met La Quête des Limousines (een speurtocht) en een springkussen. Nieuw dit jaar is een boekje met unieke verhalen over verleden, heden en toekomst van de Franse prestige-sedans, dat op het evenement onthuld wordt. Liefhebbers kunnen het ter plaatse kopen of het reserveren via www.citrovisie.nl. Meer informatie staat op www.fetedeslimousines.nl en www.facebook.com/fetedeslimousines

 

Per 25 mei 2018 gaat de wet AVG met betrekking tot privacyregels in werking. 

 

De Simca Automobiel Club Nederland heeft hier ook mee te maken en heeft de volgende privacyregels opgesteld.

 

 

Simca Automobiel Club Nederland (SACN) Privacyregels (Huishoudelijk Reglement)

 

I. Bij aanmelding als lid wordt opgave gedaan van (voor)naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) alsmede telefoonnummer(s) en emailadres. Tevens kan separaat of op een ander moment worden gevraagd naar voertuiggegevens zoals: merk, type, bouwjaar en kenteken; verder te noemen als: voertuiggegevens. De hier genoemde gegevens kunnen gepubliceerd worden in het verenigingsblad na uitdrukkelijke goedkeuring bij aanmelding van het nieuwe lid.

 

II. Uitsluitend de NAW-gegevens gaan naar degene die belast is met de verzending van de Simcarama, mailings (zie V) en de aanmaak van clubpasjes en tevens naar de penningmeester, die ten behoeve van contributieheffing kan aanvullen met bankgegevens.

 

III. De voertuiggegevens worden opgenomen in een door de voorzitter en secretaris bijgehouden kentekenbestand (zie verder VII).

 

IV. Indien er een website - al of niet met een slechts via een toegangscode toegankelijk deel - van de vereniging is, worden daarop door de webbeheerder geen gegevens van leden vermeld, tenzij op uitdrukkelijk verzoek van het betreffende lid.

V. De SACN kan kiezen of ze haar leden of een deel van haar leden bepaalde soorten berichten (uitnodigingen vergaderingen, uitnodigingen ritten, het clubblad en dergelijke) per post en/of per email te versturen. Bij email zal verzending zodanig geschieden dat de adressen van andere geadresseerden niet kenbaar zijn (via BCC).

 

VI. Op schriftelijk verzoek van een lid geeft de secretaris c.q. penningmeester c.q. webbeheerder binnen 1 maand, in bijzondere gevallen te verlengen met 2 maanden, een overzicht van de vermeldingen van dat lid in de bij de vereniging aanwezige bestanden. Na het einde van het lidmaatschap worden binnen genoemde uiterste termijn van 3 maanden de vermeldingen verwijderd.

 

VII. De voertuiggegevens worden opgenomen in een voertuigenbestand dat niet openbaar is en waarin geen algemene inzage mogelijk is. Dit bestand heeft tot doel een overzicht te geven van de voertuigen die in Nederland zijn (geweest) of daarmee een relatie hebben (gehad), en kan gebruikt worden als hulp bij de identificatie van een voertuig. Ook kan dit gebruikt worden om contact te zoeken met de houder/eigenaar van een voertuig indien er nationaal of internationaal blijkt van een specifiek technisch of veiligheidsprobleem bij het betreffende type. Deze gegevens zullen nooit commercieel gebruikt worden.

 

VIII. Foto’s van (club) evenement: Het kan zijn dat leden en andere belangstellende, uit eigen beweging, naar een evenement komen waar (spontane) sfeer- en detailfoto’s gemaakt worden. Door het evenement te bezoeken gaat de bezoeker akkoord met de het maken van en eventuele publicatie van foto’s.  Deze foto’s kunnen via de fotogalerie zichtbaar zijn voor iedereen. Het kan zijn dat een persoon herkenbaar op een foto staat en geen toestemming heeft gegeven voor publicatie. Deze persoon kan dit melden via secretaris@simcaclub.com waarna de persoon binnen een maand na verzoek onherkenbaar gemaakt zal worden.

 

 

Etoile