Simca Automobiel Club Nederland
Simcat
 

bestuur.png

Het bestuur en de medewerkers stellen zich aan u voor:

 

Voorzitter

Christian Rooyakkers

 

Christian.jpg

Mijn naam is Christian Rooyakkers. In de zomer van 2012 ben ik de trotse eigenaar geworden van een praktisch nieuwe Talbot Matra Rancho Découvrable. Ruim een jaar later heb ik van een clublid een volledige gerestaureerde Talbot Matra Rancho Gran Raid overgenomen. Als kleine jongen wilde ik altijd dat mijn vader een Rancho kocht. Uit praktische overweging heeft mijn vader alleen maar een aantal Simca 1000, 1100, en Horizon's gereden. Op mijn verlanglijstje staat nog steeds een zilveren Horizon Ultra met zwarte striping op de zijkant.
Al een paar jaar ben ik lid van de Simca Automobiel Club Nederland. De Simca Automobiel Club Nederland is club met enthousiaste Simca en Talbot liefhebbers die het merk een warm hart toedragen. Als voorzitter hoop ik een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van dit mooie Franse merk.

Secretaris

Ronald Mink


Ronald.png

Ik ben in de jaren zeventig en tachtig opgegroeid met het merk Simca. Mijn ouders reden in een 1301, 1307 S en een groene 1308 S Jubilee. Die laatste staat heel hoog op mijn wensenlijst. Inmiddels is de wens uitgekomen en heb ik een Jubilee gevonden in Frankrijk. Na een aantal jaren samen met mijn broer met een camper door Europa te hebben gereisd kreeg m'n broer verkering. De camper ging naar mijn broer waardoor ik een youngtimer kon aanschaffen. De keus viel al heel snel op de Rancho, die ik in 2004 gevonden heb in Brussel.

 Penningmeester

Riny van Keulen

 

riny1.jpg rallye1e.jpg

 

Vanaf mijn geboorte reed ik al (mee) in de Simca 1000 van mijn vader. Daarna volgden nog diverse andere Simca's, welke allemaal nieuw werden gekocht bij garage Vingerhoets in Diessen, waar mijn peetoom chef werkplaats was. Simca werd Talbot en later verdween het merk helemaal en werden er door mijn vader nieuwe Peugeots gekocht. Toen ik zelf mijn rijbewijs haalde, kocht ik een nieuwe Peugeot 205. Liever had ik een Simca Rallye gehad, maar volgens mijn oom was daar niet meer aan te komen vanwege de roestgevoeligheid. Een paar jaar later vond ik toch een Simca Rallye 1. Qua roest had mijn oom inderdaad gelijk. Het heeft uiteindelijk 14 maanden en veel werk gekost om de auto weer op de weg te krijgen. Deze Simca Rallye 1 rijdt ik nu nog met veel plezier. Alle Simca, Talbot en Matra modellen hebben mijn interesse, waarbij de Simca 1000 en met name de Rallye uitvoeringen favoriet zijn. Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiën van de club.  

Redactie 

Hans Hoogervorst 

 

pasfoto_hans.jpg

 

Waar en hoe de voorliefde voor Simca is ontstaan weet ik niet precies. Was het de Simca 1100 GLS die onze buren in 1969 hadden en die ik als kleuter mooier vond dan onze Citroën Dyane of was het toch mijn eigen eerste auto: een Simca 1100 LX? Wat ik wel weet is nadat ik als student jarenlang enthousiast een Simca 1308 GT gereden heb. Naderhand maakte ik in 1997 kennis met de Simcaclub en toen is het enthousiasme weer aangewakkerd met als resultaat dat ik weer een Simca kocht. Het resulteerde ook dat ik begon te schrijven over Simca's en in 1998 als een van de eersten een website maakte over Simca's en de Simcaclub. Hierna volgde een periode als hoofdredacteur van het clubblad Simcarama. Nu jaren later maak ik 2x per jaar de Nieuwsflash. Samen met de Simcarama zijn dit de 2 clubbladen die de club uitbrengt.

 

magazijnmeester

Martin Nijenhuis

 

Martin.jpg

Clubwinkel

Lisa Nijenhuis

 

 Lisa.jpg.png

 

 

 

 

 

Evenementen Noord

Frits Postema

 

Frits.png

Mijn naam is Frits Postema en ben samen met mijn vrouw Yvonne, dochter Anique en zoon Freek woonachtig in De Krim (OV). Door een goede vriend van mij, Hans de Putter, tevens mede evenementencommissielid regio Noord/Oost kwam ik destijds in aanraking met het merk SIMCA. Mijn eerste kampeerweekend van S.A.C.N. was in Groesbeek 1992. Daar leerde ik de mensen kennen die al besmet waren met het Simca virus. Ik was toen nog lid van DAF Club Nederland, mijn eerste hobby auto was namelijk geen Simca maar een DAF 33. Tijdens mijn tweede kampeerweekend in 1993 in Elp ben ik lid geworden van de gezelligste oudijzerclub van Nederland, Simca Automobiel Club Nederland. Daarna was ik snel DAF af. In 1995 zijn Yvonne en ik getrouwd en onze trouwauto was de..............SIMCA RALLYE 2 van 1977, met als chauffeur Hans. Ook heb ik Hans en Greetje mogen chauffeuren in zijn SIMCA 1301 SPECIAL van 1975 tijdens hun trouwdag in 1995. Inmiddels hebben we al heel veel evenementen van onze gezellige club mogen bezoeken, nationaal en internationaal. Door de jaren heen hebben al heel wat Simca's en Talbot's de revue gepasseerd. Momenteel staan er 3 in de schuur, Simca Rallye 2, Talbot Matra Rancho en een Talbot Samba Cabriolet.

Evenementen West en bibliotheek

Hans Feenstra

 

Hans.jpg

Het is al vele jaren geleden dat ik in aanraking kwam met het merk SIMCA. Het was 1968 en zocht een garage waar ik als beginnend monteur kon werken.

Het werd garage Haulo, een SIMCA garage in Sint Maarten, een klein dorpje in de nabijheid van de stad Schagen, waar ik toen woonde.

Het was de tijd dat de Aronde op zijn eind liep en de 1000 een verkoop succes was en later de 1100 en 1301/1501 serie en de 1200s en niet te vergeten de Horizon.

Van de ervaring als Simca monteur heb ik nog steeds veel plezier in mijn hobby.

Ik ben lid geworden van de club na het enthousiaste verhaal van mijn latere vriend johan Wiebing. Johan kwam onze 1100 GLX bekijken die te koop stond, maar ter plekke besloot ik om lid te worden en is de 1100 nog steeds in ons bezit.

Als bestuurslid van de club ben ik verantwoordelijk voor de evenementen die in de regio West worden georganiseerd.

Daarnaast heb ik de club bibliotheek opgezet en ben er nog steeds heel druk mee om de schatten zoals ik ze noem in te lijven in de vele meters boeken en documenten en films die ik voor de club beheer.

Evenementen Zuid

Hein Risselada

 

Evenementen_Zuid.JPG

In 1966 kocht mijn oudste broer een gebruikte Simca 1000 met kenteken MM-33-73. Als 15 jarige vond ik dat toen een leuke auto. Toen ik in 2007 in Wijchen een oldtimerevenement bezocht werd ik aangestoken door het oldtimer-virus en ben gaan speuren op Marktplaats. In Cuyck werd een Simca 1000 van 1965 met origineel Nederlands kenteken aangeboden en ik was gelijk verkocht. (de Simca dus ook). Als oud-ATS-er (student aan de Auto-Technische School in Apeldoorn) waren we gewend om in de jaren 70 te sleutelen aan dergelijke auto's (Simca-Rallye, NSU-1000TT of Fiat Abarth, etc.) En sleutelen is net als fietsen: je verleert het nooit en ik mag het graag doen, mits het niet te lang duurt. Toen mij werd gevraagd de vacature als commissielid Evenementen-Zuid te gaan waarnemen heb ik direct ja gezegd. Alhoewel mijn vrije tijd momenteel schaars is (ik ben werkzaam als "eigen rijder" in het Internationaal Tanktransport en dus de gehele week van huis) hoop ik in de weekenden genoeg ruimte te vinden om de klus naar ieders tevredenheid te kunnen klaren.

 

PR Medewerker

Tinus Geerligs

20170303_203018[1].jpg

In 1996 hebben wij onze eerste Talbot Samba Cabrio bij toeval gekocht. Bouwjaar 1983. Een leuk formaat hobbyauto om in een standaard garage te stallen en aan te sleutelen. Met deze Samba hebben we  ongeveer 10 jaar gereden. In die periode hebben we toch wel regelmatig laswerk  moeten laten doen. Desondanks hebben wij veel rijplezier gehad en heeft hij ons nooit onderweg laten staan. Via internet vond ik eind 2007 een andere gave Samba cabrio van 1985. Voordat we er mee rijden heeft hij nog enkele jaren  in de garage gestaan en  heb ik hem helemaal nagekeken. Iedere keer als ik er aan werkte  werd ik steeds blijer over de staat waarin deze  technisch en qua plaatwerk is. Inmiddels zijn we er in 2012 en 2016 probleemloos mee op vakantie geweest naar Zuid-Frankrijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historisch Overzicht Bestuur S.A.C.N.

Als zoon van een Simcadealer in het zuiden
Etoile