Simca Automobiel Club Nederland
Simcat
 

bestuur.png

Het bestuur en de medewerkers stellen zich aan u voor:

 

Voorzitter

Christian Rooyakkers

 

Christian.jpg

Mijn naam is Christian Rooyakkers. In de zomer van 2012 ben ik de trotse eigenaar geworden van een praktisch nieuwe Talbot Matra Rancho Découvrable. Ruim een jaar later heb ik van een clublid een volledige gerestaureerde Talbot Matra Rancho Gran Raid overgenomen. Als kleine jongen wilde ik altijd dat mijn vader een Rancho kocht. Uit praktische overweging heeft mijn vader alleen maar een aantal Simca 1000, 1100, en Horizon's gereden. Op mijn verlanglijstje staat nog steeds een zilveren Horizon Ultra met zwarte striping op de zijkant.
Al een paar jaar ben ik lid van de Simca Automobiel Club Nederland. De Simca Automobiel Club Nederland is club met enthousiaste Simca en Talbot liefhebbers die het merk een warm hart toedragen. Als voorzitter hoop ik een steentje bij te dragen aan het voortbestaan van dit mooie Franse merk.

Secretaris

Ronald Mink


Ronald.png

Ik ben in de jaren zeventig en tachtig opgegroeid met het merk Simca. Mijn ouders reden in een 1301, 1307 S en een groene 1308 S Jubilee. Die laatste staat heel hoog op mijn wensenlijst. Inmiddels is de wens uitgekomen en heb ik een Jubilee gevonden in Frankrijk. Na een aantal jaren samen met mijn broer met een camper door Europa te hebben gereisd kreeg m'n broer verkering. De camper ging naar mijn broer waardoor ik een youngtimer kon aanschaffen. De keus viel al heel snel op de Rancho, die ik in 2004 gevonden heb in Brussel.

Penningmeester

VACATURE

 

 Redactie Simcarama

Evert de Kruijf

 

Evert.JPG

Ik ben Evert de Kruijf en vorm samen met mijn vrouw Magda de redactie van de Simcarama. Nadat ik in 1973 mijn rijbewijs had gehaald moest er natuurlijk een auto komen. Met een bedrag van ƒ 1.250,00 op zak ging ik samen met een aantal collega's, onder werktijd langs een aantal garages in de buurt van Alphen aan de Rijn, Bodegraven en Nieuwkoop. In deze laatste plaats heb ik uiteindelijk mijn eerste auto, een witte Simca 1000 GL gekocht. Hij was van 1969 en met het kenteken 56-03-JT. De liefde voor de 1000 is schijnbaar altijd blijven hangen, want als je jaren later dan exact zo'n zelfde 1000 op Marktplaats tegenkomt en dan ook nog in je eigen woonplaats, dan ben je verkocht. Mocht je meer van mij en mijn Simca verleden willen weten dan vertel ik je dat graag op één van onze evenementen.

Redactie Simcarama

Magda de Kruijf

 

Magda.JPG

Ik ben Magda de Kruijf en vorm samen met mijn man Evert de redactie van de Simcarama.

Redactie Nieuwsflash

Hans Hoogervorst 

 

pasfoto_hans.jpg

 

Waar en hoe de voorliefde voor Simca is ontstaan weet ik niet precies. Was het de Simca 1100 GLS die onze buren in 1969 hadden en die ik als kleuter mooier vond dan onze Citroën Dyane of was het toch mijn eigen eerste auto: een Simca 1100 LX? Wat ik wel weet is nadat ik als student jarenlang enthousiast een Simca 1308 GT gereden heb. Naderhand maakte ik in 1997 kennis met de Simcaclub en toen is het enthousiasme weer aangewakkerd met als resultaat dat ik weer een Simca kocht. Het resulteerde ook dat ik begon te schrijven over Simca's en in 1998 als een van de eersten een website maakte over Simca's en de Simcaclub. Hierna volgde een periode als hoofdredacteur van het clubblad Simcarama. Nu jaren later maak ik 2x per jaar de Nieuwsflash. Samen met de Simcarama zijn dit de 2 clubbladen die de club uitbrengt.

 

Algemeen bestuurslid en magazijnmedewerker

Martin Nijenhuis

 

Martin.jpg

Magazijnmedewerker

Herman Groen

 

Herman.JPG

Ik ben sinds 2004 lid van deze leuke club, koester mijn Talbot 1100 en heb nu ook een 2 deurs Simca 1100 van 1973. Deze Simca 1100 is compleet gerestaureerd. Ik vind het mooi om mee te werken in het clubmagazijn. Hoewel ik niet met alle modellen bekend ben, draag ik toch mijn steentje bij.

Clubwinkel

Lisa Nijenhuis

 

Clubwinkel.JPG

Evenementen Noord

Johan Wiebing

 

Johan.jpg

De liefde voor het merk Simca is ontstaan door de eerste auto welke ik me als kleine jongen herinner van mijn ouders: een Simca 1100 GLS uit het bouwjaar 1970. Ook opa en oma reden Simca, eerst een 1301 en later een 1100. Vandaar dat mijn voorkeur bij deze twee modellen ligt, waarbij de 1100 favoriet is. Mijn eerste auto was dan ook een gele 1100 uit 1974. Op dit moment ben ik in het bezit van vier Simca's, waarvan drie 1100's en één 1501. Verder heb ik een lieve vrouw en ben trotse vader van twee zonen, welke al behoorlijk met het "Simca-virus" zijn besmet. Ik hoop dat zij in de toekomst ook voor Simca blijven voelen en er net zo veel plezier aan mogen beleven als ik dat doe.

Evenementen West en bibliotheek

Hans Feenstra

 

Hans.jpg

Het is al vele jaren geleden dat ik in aanraking kwam met het merk SIMCA. Het was 1968 en zocht een garage waar ik als beginnend monteur kon werken.

Het werd garage Haulo, een SIMCA garage in Sint Maarten, een klein dorpje in de nabijheid van de stad Schagen, waar ik toen woonde.

Het was de tijd dat de Aronde op zijn eind liep en de 1000 een verkoop succes was en later de 1100 en 1301/1501 serie en de 1200s en niet te vergeten de Horizon.

Van de ervaring als Simca monteur heb ik nog steeds veel plezier in mijn hobby.

Ik ben lid geworden van de club na het enthousiaste verhaal van mijn latere vriend johan Wiebing. Johan kwam onze 1100 GLX bekijken die te koop stond, maar ter plekke besloot ik om lid te worden en is de 1100 nog steeds in ons bezit.

Als bestuurslid van de club ben ik verantwoordelijk voor de evenementen die in de regio West worden georganiseerd.

Daarnaast heb ik de club bibliotheek opgezet en ben er nog steeds heel druk mee om de schatten zoals ik ze noem in te lijven in de vele meters boeken en documenten en films die ik voor de club beheer.

Evenementen Zuid

Hein Risselada

 

Evenementen_Zuid.JPG

In 1966 kocht mijn oudste broer een gebruikte Simca 1000 met kenteken MM-33-73. Als 15 jarige vond ik dat toen een leuke auto. Toen ik in 2007 in Wijchen een oldtimerevenement bezocht werd ik aangestoken door het oldtimer-virus en ben gaan speuren op Marktplaats. In Cuyck werd een Simca 1000 van 1965 met origineel Nederlands kenteken aangeboden en ik was gelijk verkocht. (de Simca dus ook). Als oud-ATS-er (student aan de Auto-Technische School in Apeldoorn) waren we gewend om in de jaren 70 te sleutelen aan dergelijke auto's (Simca-Rallye, NSU-1000TT of Fiat Abarth, etc.) En sleutelen is net als fietsen: je verleert het nooit en ik mag het graag doen, mits het niet te lang duurt. Toen mij werd gevraagd de vacature als commissielid Evenementen-Zuid te gaan waarnemen heb ik direct ja gezegd. Alhoewel mijn vrije tijd momenteel schaars is (ik ben werkzaam als "eigen rijder" in het Internationaal Tanktransport en dus de gehele week van huis) hoop ik in de weekenden genoeg ruimte te vinden om de klus naar ieders tevredenheid te kunnen klaren.

 

 Magazijnmedewerker

Ton Vos

 

tonvos.jpg

 

Ik ben in de 50er en 60er jaren opgegroeid in de straat waar ook de plaatselijk Simca dealer gevestigd was. Na mijn studie autotechniek ben ik daar gaan werken in de werkplaats als automonteur. Na drie jaar aan de simca’s gesleuteld te hebben ben ik vrachtwagens gaan repareren en besturen. In 1985 benaderde de Simca dealer mij weer voor een functie als hoofd magazijn. Deze functie heb ik bekleed tot aan het faillissement in 1981.

In 1985 besloot ik de Simca Automobiel Club Nederland op te richten. Zoals u op deze site ziet is dat gelukt en floreert de club nog steeds. Na 10 jaar heb ik de voorzittershamer overgedragen. Op dit moment ben ik nog actief in het magazijn en verzorg mede een stukje inkoop, verkoop en verzorg de indeling van de onderdelen in het magazijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historisch Overzicht Bestuur S.A.C.N.

Als zoon van een Simcadealer in het zuiden
Etoile