Voorstelling Danny

Stel hier jezelf en je auto(s) voor, het liefst met foto's natuurlijk. Leuk voor alle Simca liefhebbers!

Moderator: Paul1100

Voorstelling Danny

Berichtdoor stradale » 08 sep 2014 11:59

Hallo,mijn naam is Danny Thomassen van origine afkomstig uit Mestreech en trotse Nederlander dus maar al een hele tijd woonachtig in het Belgische Hasselt en net als enkele hier op het forum ben ik als sinds mijn jeugd bezeten door de Matra Rancho.Het begon op dacht ik 12 jarige leeftijd,mijn vader was in het bezit van een in zebra motief geverfde Citroen Mehari en die stond dus regelmatig zeg maar topless voor mijn vaders kleinkunstcafe geparkeerd en ik moet er geen tekening bij maken wat er gebeurde als de drank hoogtij vierde bij enkele kroeggangers,er werd dan genoten van de zeg maar uitzonderlijke vering en enkele malen kwam het gemak dat je de mehari heel gemakelijk met een tuinslang kon poetsen goed van pas,dopen uit de bodem en poetsen maar...
Maar toch zorgde de mehari ,hoewel super leuk maar tegenwoordig voor serieuze prijzen gaande niet voor het virus.Dat kwam er toen een naaste buur aan mijn vader kwam vragen of hij niet eens met onze JEEP zoals hij de mehari noemde mocht rijden omdat hij nl.ja...een RANCHO wou kopen,het was in onze ogen een beetje appelen met peren vergelijken maar aldus geschiede.Ik kan me moeilijk voorstellen dat de testrit met de mehari de doorslag gaf,maar iets later stond ie er..een prachtige RANCHO in de allermooiste kleur volgens mij nl. het groene metallic en ik was verloren....
Dit virus was hardnekkig en sluimerde meer dan 30 jaar in mijn lichaam,in die periode speurde ik naar een ranchos maar omdat ik niet technisch en handig ben vond ik nooit wat ik zocht,meestaal in zeer slechte staat, tot ik een hele tijd eentje in zogenaamde concoursstaat vond op kapaza be. in het waalse gedeelte van belgie op minder dan 20 km. van mijn woonplaats,maar helaas de erg hoge prijs van toen 9.600 euro was het struikelblok en naar een tijdje verdween ie van de veilingsite.Tot enkele weken geleden..hij was er weer de rancho aan dit keer een lagere priis,nog vrij royaal maar ik ging overstag en eindelijk bezit ik er eentje in een weliswaar oranje-brons achtige kleur i.p.v van groen maar allee,ik ben content zoals ze dat hier zeggen.Ondertussen heb ik de eerste km. erop zitten met volle tevredenheid op een nukkige versnellingsbak na,nu ben ik zowiezo nooit goede vrienden geweest met die pook..maar het is net alsof ik met een lepei in een kom soep aan het roeren ben.Duidt dit op een probleem en is hier een oplossing voor,zijn evt. de benodigde onderdelen hier nog voor te krijgen of te vinden ?
Foto s ^plaatsen heb ik nog niet voor elkaar,de foto s op kapaza verdwenen natuurlijk, maar gelukkig kwam ik hem op een autoweek forum over ronde koplampen tegen en dit is ie dus,ik plaats er wel wat van mijn eigen in de toekomst.Sorry voor de wat lange tekst en misschien wat shrijffouten maar alvast de groeten uit het nu zonnige Hasselt.
http://www.autoweek.nl/forum/read.php?14,5159451,page=3
stradale
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 14 aug 2014 16:51

Re: Voorstelling Danny

Berichtdoor Découvrable » 08 sep 2014 18:26

Hoi Danny,

Leuk om te horen dat er nog meer Rancho liefhebbers zijn. Volgens mij had ik ook last van het Rancho virus (zie mijn verhaal http://www.simcaclub.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=111 ;) ).
Er zijn her en der nog wel onderdelen te vinden. Ook bij het simcaclub magazijn zijn dingen te vinden, net zoals de bijna gestopte onderneming HB (http://www.hbpiecesauto.com/Default.aspx) die via Ebay (http://stores.ebay.fr/HB-PIECES-AUTO) vooralsnog onderdelen aanbieden. Naar mijn idee zal dit binnenkort afgelopen zijn :( .
Er zijn ook nog enkele franse sites die onderdelen aanbieden:
- http://www.piecesauto.com/fr/talbo-rancho-1-4.2511.html
- http://www.garageclement.fr/ Hiervoor moet je inloggen op de franse "catalogues" versie.

Jou aangekochte Rancho heeft hier ook al eens in de nieuwsgroepen gestaan onder de "Kwam ik zomaar tegen" rubriek:
http://www.simcaclub.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=149&start=10#p1358.

Veel succes met de Rancho en laat maar eens wat foto's zien zodra je weet hoe het moet.

Groeten,
Découvrable
Avatar gebruiker
Découvrable
 
Berichten: 117
Geregistreerd: 10 aug 2012 21:16


Keer terug naar Voorstellen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron