Pagina 1 van 1

Bezitters oudere auto’s fors de klos

BerichtGeplaatst: 02 aug 2017 21:40
door Paul1100
Bezitters oudere auto’s fors de klos

Bezitters van ruim 800.000 oudere auto’s worden op kosten gejaagd nu ze na de naderende invoering van de ’groene’ E10-brandstof zijn aangewezen op dure premium-benzine.

De brandstofsystemen van vrijwel alle voor het jaar 2000 geleverde wagens draaien volledig in de soep door de met minimaal tien procent bio-ethanol aangelengde brandstof die de Euro95 gaat vervangen. Invoering in ons land wordt nog voor 2020 verwacht. Staatssecretaris Sharon Dijksma spreekt in het najaar met de Tweede Kamer over de door de EU gelaste introductie.

Als alternatief voor eigenaren van oudere auto’s gelden brandstoffen als V-power (Shell), Ultimate (BP) en Excellium (Total), die volgens woordvoerders van de oliemaatschappijen op de markt blijven. Deze brandstoffen kosten doorgaans wel een klein eurodubbeltje per liter meer dan de standaard ’peut’.

Het verhaal in de krant:
Artikel

Re: Bezitters oudere auto’s fors de klos

BerichtGeplaatst: 04 aug 2017 01:08
door muddy bandit
Het is al een aardig tijdje bekend dat ethanoltoevoegingen in de huidige kwastenreiniger (ook wel "benzine" genoemd) al veel meer kapot maakt dan je lief is, samen met kortsluiting in vergane kabelbomen is het brandoorzaak nummer 1 in de old- en youngtimers.
Maar goed, de meeste oldtimer liefhebbers zullen geen grote kilometervreters zijn in hun hobby, dus een dubbeltje per liter extra zal dan ook nog niet onoverkomelijk zijn... en anders gewoon verder op single lpg, dan ben je gelijk van al die benzinetroep af.

Re: Bezitters oudere auto’s fors de klos

BerichtGeplaatst: 04 aug 2017 13:01
door Paul1100
Je had mij/ons er al eens voor gewaarschuwd maar nu staat het ook in de krant. Soms duurt het even voordat je gelijk krijgt. :D

Pas op !